MAKALELER / İRMİK NASIL YAPILIR...ÜRETİMİ

Buğday irmiği: Yabancı maddelerden temizlenmiş ve tavlanmış Triticum durum buğdayının irmik öğütme tekniğine uygun olarak öğütülmesi ile elde edilen bir üründür.Buğday irmiği 5 gruba ayrılır;Makarna üretiminde kullanılacak irmik: 125-530 mikron eleklerin arasında kalan ürün olup, elek altı miktarı%10 u, elek üstü miktarı %1 i geçmemelidir.

İnce irmik: 125-450 mikron eleklerin arasında kalan mamuldür. Elek altına geçen ve elek üstünde kalan miktarların toplamı %20‘yi geçemelidir.Orta boy irmik: 450-800 mikron eleklerin arasında kalan mamuldür. Elek altına geçen ve elek üstünde kalan miktarların toplamı %20‘yi geçemelidir.Ġi irmik: 800 1120 mikron eleklerin arasında kalan mamuldür. Elek altına geçen ve elek üstünde kalan miktarların toplamı %20‘yi geçemelidir.

Tam buğday irmiği : Triticum durum buğdayının yabancı maddelerden temizlenip, tavlandıktan sonra tekniğine uygun olarak öğütülmesiyle elde edilen, kepek ve embriyoyu da içeren irmiktir.

 

İRMİĞİN ÖZELLİKLERİ

: a) Buğday irmiği kendine has tat ve kokuda olmalı, canlı veya cansız böcek ve/veya parçaları içermemelidir.

b) Buğday irmiğinin rutubet miktarı en çok %14.5 olmalıdır.

c) Buğday irmiğinde protein miktarı kuru madde de en az %10.5 olmalıdır (Nx5.7).

d) Tam buğday irmiğinde protein miktarı kuru madde de en az %11 olmalıdır (Nx5.7).e) Buğday irmiğinde kül miktarı kuru madde de en çok %1 olmalıdır.

 f) Tam buğday irmiğinde kül miktarı kuru madde de en çok %2 olmalıdır. g) Buğday irmiğinde asitlik en çok %0.05 olmalıdır.
 

 

GIDA ANSİKLOPEDİLERİ...İÇERİKLERİ

 
GIDA HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
 

İRMİK gıda katkısı dahil olmak üzere, herhangi bir gıda kimyasallarının veya katkılarının kimyasal ve fiziksel özelliklerini ve kullanıldığı alanları hakkında daha geniş bir çalışmaya ihtiyaç olduğunda GIDA HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ sizler için iyi bir kaynak olabilir.

GIDA HAMMADDELERİ ANSİKLOPEDİSİ içerisinde GIDA KATKI MADDELERİ hakkında kaynama noktaları,PH değerleri,donma noktaları,kimyasal formülleri,molekül ağırlıkları,kokusu,görünümü,formu,çözünürlüğü ve kullanım lanları hakkında geniş bir bilgi verir.

 


Ayrıca herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.

GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1

GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


ETİKETLER:  İRMİK NEDİR,İRMİK NEDEN KULLANILIR,SÜT TOZU KİMYASAL ÖZELLİKLERİ,FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ,İRMİK MSDS,GÜVENLİK BİLGİ FORMU,GIDA HAMMADDESİ,GIDA HAMMADDELERİ,GIDA KİMYASALLARI,GIDA KİMYASALLAR,İRMİK HANGİ ÜRÜNLERDE KULLANILIR,GIDADA ASİTLENDİRİCİ KİMYASALLAR,GIDA TOPAKLANMAYI ÖNLEYİCİ AJAN,GIDA KATKISI,GIDA KATKILARI.İRMİK KULLANIMI,İRMİK NASIL YAPILIR,İRMİK İMALATI,MAKARNA İMALATI,MAKARNA ÇEŞİTLERİ,İRMİK TÜRLERİ,İRMİK ÜRETİCİLERİ,İRMİK FABRİKASI,İRMİK ÜRETİCİ FİRMLAR,İRMİK YAPIMI,İRMİK YAPILIŞI,İRMİK NASIL KULLANILIR,MAKARNA GIDA KATKISI,GIDA RENKLENDİRİCİLERİ,İRMİK KATKISI.

 
 
GIDA ANSİKLOPEDİLERİ...VİDEOLARI


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2GIDA HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ













İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ