HAMMADDE TEDARİKÇİLERİ / ESEN MİKRONİZE - İSTANBUL

 

Adres : Esen Mikronize Maden San. ve Tic. A.Ş. Tepeören Mh. Özvatan Cd. No:5 Tuzla / İstanbul
Telefon : 0 216 304 12 63 (pbx)
Fax : 0 216 304 15 89
GSM :
Web Adresi : http://www.esenmikronize.com.tr
E-Posta : bilgiqesenmikronize.com.tr
 

BULABİLECEĞİNİZ HAMMADDELER

MİKRONİZE KALSİT

YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -1
 
Mikonize Kalsit;  Kalsiyum karbonat cevherinin bilyalı değirmelerde öğütme işleminden geçirilerek  istenilen inceliklerde toz şeklinde üretilmesi ile elde edilir. Mikronize Kalsit ürünleri farklı sektörde faaliyette bulunan endüstriyel üreticiler tarafından dolgu maddesi olarak kullanılmakta olup , sektör taleplerine göre "Doğal"  ve "Kaplanmış" olarak üretilmektedir. Mikronize ürünler  dökme , bigbag ve kraft torbalı olarak paketlenmektedir. 
 
MİKRONİZE DOĞAL KALSİT ( UNCOTAED)
Kalsit cevherinin inorganik doğal yapısına müdahale edilmeden ortalama incelik değeri 1 mikron ile 60 mikron olan 12 farklı çeşitte mikronize kalsit üretilmekte olup, sektör ihtiyaçlarına göre müşterilerimizin kullanımına sunulmaktadır.
 
MİKRONİZE KAPLI KALSİT ( COATED)
Mikronize Kaplı Kalsit; mikronize şekilde üretilmiş olan kalsitin "Stearik Asit" ile kaplanması sonucu elde edilmesidir. Farklı inceliklerde kalsitlerin kaplanması mümkün olabilmekle birlikte kaplanan kalsitin kullanıldığı alanda verimliliği için kaplama kalitesinin son derece iyi olması, taneciklerin homojen şekilde kaplanması çok önemlidir. Sahip olduğumuz modern kaplama tesisinde ürünlere homojen kaplama işlemi uygulanır. Esen Mikronize üretim tesislerinde ortalama incelik değeri 1 mikron ile 5 mikron arasında 5 farklı incelikte kaplı kalsit üretilmektedir.

TALKHidratlanmış magnezyum silika'dan oluşan bir endüstriyel mineral olup, Mohs sertlik skalasında 1 değerine sahip en yumuşak mineraldir.Talk genel olarak Boya sanayiinde boya taneciklerinin birbirine ve yüzeye kenetlenmesi, Lastik sanayinde maddeye sıkılık verme, Kağıt sanayisinde mürekkep ve su emme sağlama, Kozmetik sanayinde kayganlık sağlama, Seramik sanayinde  ısı genleşmesini azaltma ,Tarım sektöründe haşere ilaçlarına toksik etki yaratması, Plastik sektöründe yağ emme özeliği nedeni ile dolgu amaçlı kullanılır.  

YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -2
 
BARİTBarit (BaSO4) baryum sülfattan oluşan bir endüstriyel mineraldir. Genellikle beyaz, sarı ve gri olabilir.  Ana kaynağı Baryum’dur.  Barit genellikle kireçtaşlarındaki kurşun - çinko damarlarında,  sıcak kaynak yataklarında ve hematit cevheriyle birlikte oluşur. Barit, yoğunluğunun yüksek olması nedeni ile Sondaj sektöründe kullanılan bir mineraldir. Boya sanayinde beyazlatıcı pigment ve yağlı boyada inceltici olarak, Lastik sektöründe dolgu, Seramik sanayinde seramik cilası olarak kullanılır. Barit farklı sektörlerde farklı kalitede ve renklerde tercih edilebilir. 
 
DOLOMİTKalsiyum ve magnezyumlu karbonat birleşiminde bir mineraldir. Kırılgan bir mineral olup özgül ağırlığı 2.8g/cm³ ve sertliği 3.5-4 arasındadır. Isıtıldığında köpürerek çözündüğü için kalsitten ayrılır. Dolomit, basta demir-çelik sanayi olmak üzere cam, seramik, boya, gübre, tuğla, çimento ve inşaat sanayilerinde, yapı kimyasallarında, tarımda toprak ıslahı gibi çok geniş bir alanda kullanılmaktadır. 

Slurry ( Sulu Öğütülmüş ) Kalsit

Slurry kalsit tesisimizde Kalsit cevherinin su ile birlikte öğütülerek istenen inceliklerde üretimi sağlanmaktadır. Mevcut üretimlerinde mikronize toz kalsit kullanan boya ve kağıt üreticileri , disperse edilmiş slurry kalsiti tercih ettiklerinde mevcut üretim süreçlerinin kısalmalarını sağlayarak işgücü ve maliyet avantajı elde ederler. Özellikle boya ve kağıt sektöründe büyük ilgi gören Slurry kalsitin üretimi esnasında ilave edilen dispersant ve biosit gibi ajanlar sayesinde, kalsitin üretim öncesi ve sonrasında çökmesi engellenir ve kalsitin bakteriye maruz kalmadan müşteriye sevk edilmesi gerçekleşir. Slurry kalsitin sevkiyatı, her türlü hava şartına dayanıklı özel izolasyonlu ve karıştırıcılı tankerler ile gerçekleştirilir.

ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLO
 
Esen Slurry Kalsitin kullanıcıya sağladığı başlıca avantajlar aşağıda yer almaktadır :
 
• Ürün konsantre sevk edildiğinden üretim prosesi hızlanır, üretim kapasitesi artar
• İlave karışım yapılmayacağından ek dispersiyona gerek kalmaz.
• Dispersiyon süresi kısalacağından, enerji tasarrufu sağlanır.
 •Ürün likit olduğundan torba, palet vb. ambalaj atıkları oluşmaz.
• Ürün likit olarak tankta stoklanacağından stok alanı avantajı sağlar.
• Üretim sürecinde kullanılan personel sayısından tasarruf sağlar. 

Granomer Kalsit


PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ

Granomer Kalsit ; Kalsit cevherinin kırılma sonrası elenmesi neticesinde elde edilmektedir. Mikronize edilmemiş olan ve genelde 0, 1 mm ile 2, 5mm arasında farklı değerlerde üretilebilen granomer kalsit, yapı kimyasalları sektöründe mineral sıva uygulamalarında bina dış yüzeyine desen verme amaçlı olarak kullanılmaktadır.  
 
Tesisimizde üretilen granomer kalsitin standart kalitede ve ebatlarda olması için laboratuvarımızda üretim sırasında ve sevkiyat öncesinde düzenli elek analizleri yapılarak ürünün aynı karekterde üretimi sağlanmaktadır. Bu durum granomer kalsit kullanıcısının ürettiği mineral sıva desenlerinin standart olması açısından büyük önem taşımaktadır. Granomer kalsit ürünleri dökme, kraft torba ve bigbag’lerde ambalajlanarak sevkiyatı sağlanmaktadır. 
 
0,1 mm - 2, 5 mm ebatları arasında doğal beyaz renkli üretilen granomer kalsitler mineral sıva üreticileri tarafından beyaz veya farklı renkte boyanarak bina dış yüzeyleri için mineral sıva uygulamasında kulllanılmaktadır.

YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİLERİ

İÇERİKLERİ



YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -1YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -2


İKİ ANSİKLOPEDİ 380 TL


SİPARİŞ VER



YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİLERİ

VİDEOLARI










İMALAT ANSİKLOPEDİLERİ